در یک ماه اخیر قیمت نان با افزایش قیمت قابل توجهی روبهرو بوده که بخش عمده آن به صورت غیررسمی و به دلیل افزایش هزینههای نانوایان اتفاق افتاده است. این درحالی است که استانداریها زیربار افزایش قیمت نمیروند.
به گزارشبازار تبریز آنلاین و به نقل از آفتابنیوز، با افزایش چراغ خاموش و غیررسمی نان ازهفتههای گذشته شکاف اختلاف بین نانوایان و استانداریها بیشتر شده است؛ به طوری که نانوایان براین باورند که افزایش هزینههای تولید (آرد، دستمزد، بیمه و انرژی) راهی جز افزایش قیمت یا کاهش وزن چانه نان را پیش روی آنان نگذاشته است؛ این درحالی است که دولت نیز از سال گذشته مسئولیت افزایش قیمت رسمی نان را به گردن استانها انداخت تا از تنشهای گران کردن نان در سطح ملی در امان باشد.
مشاهدات میدانی از ۴ برابر شدن قیمت نان سنگک خبر میدهد؛ به طوری که قیمت نان سنگک آزادپز به ۲۵ هزار تومان و دربرخی موارد حتی به ۴۰ هزار تومان نیز رسیده است. همچنین قیمت نان فانتزی نیز بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و نان لواش ۱۷۰۰ تومان و تافتون ۲۵۰۰ تومان عرضه میشود. در حالی که قیمتهای مصوب پایینتر است.
۲۴اردیبهشت ماه بود که قیمت گندم صنفی و آزادپز از ۱۲ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۷۷۰ تومان افزایش یافت که این رشد چشمگیر قیمت منجر به افزایش قیمت نان آزاد پز و نرخ یارانهای آن شد؛ این درحالی است که با وجود افزایش قیمت گندم یارانهای و اعلام قیمت مصوب نان، اما همچنان بدهی دولت به گندمکاران باقی مانده است.
یکی از نانوایان درخصوص علت اعتراض نانواییها به خبرنگار تابناک گفت: به دلیل کسر مداوم سهمیه آرد توسط سامانه نانینو نانوایان احساس ناامنی شغلی دارند؛ ازسویی دیگر با جهش حق بیمه کارگران نانوایی از یک یه ۶ میلیون تومان درماه عملا توانی برای ادامه فعالیت نانوایان باقی نمانده است.