طي 8 ماه، از ابتداي سال ۱۴۰۲ تا آبان ماه سال جاري ۱۴ هزار و ۲۳۴ نفر بر اثر تصادفات کشته و ۲۷۳ هزار و ۵۳۵ نفر نيز در اين بازه زماني مصدوم شدهاند.
به گزارش بازار تبریز آنلاین به نقل از روزنامه اعتماد، از تعداد کشتهشدگان ناشي از تصادفات رانندگي ۱۱ هزار و ۱۹۶ نفر مرد و ۳ هزار و ۳۸ نفر هم زن بودهاند. اين در حالي است که طي همين بازه زماني در سال گذشته آمار مرگ و مير تلفات ناشي از رانندگي ۱۳ هزار و ۴۷۶ نفر گزارش شده بود. اين ارقام مشخص ميکند آمار کشتهشدگان بر اثر تصادفات رانندگي نسبت به سال گذشته ۵.۶ درصد رشد داشته است. همچنين آمار مصدومان امسال نيز نسبت به سال گذشته طي همين بازه زماني ۴.۴ درصد رشد داشته است. جدا از آمار کشتهشدگان ناشي از تصادفات رانندگي در سامانه سازمان پزشکي قانوني مواردي از جمله حوادث خاص و غيرترافيکي نيز وجود دارد که به صورت جداگانه در جدول فوتيهاي سوانح رانندگي ذکر شدهاند. اين موارد شامل فوتيهاي تصادف مربوط به تعقيب و گريز، قاچاق انسان، سوخت و کالا، خودکشي و ديگرکشي است.
بيشترين آمار مرگ و مير در هشت ماهه اول امسال به ترتيب مربوط به استانهاي فارس (هزار و ۱۳۴ کشته)، تهران (هزار و ۳۲کشته) و سيستانوبلوچستان (هزار و ۲۷ کشته) ميشود. البته استان هرمزگان با ۶۰ کشته بيشترين آمار کشته شده را در سطح «حوادث خاص» دارد. کمترين آمار مرگ و مير حوادث رانندگي نيز در همين بازه زماني به ترتيب مربوط به استانهاي ايلام (۱۲۸ کشته)، کهگيلويهوبويراحمد (۱۷۱ کشته) و اردبيل (۱۸۸ کشته) ميشود.
بر اساس اعلام پلیس راهور فراجا؛ در حال حاضر با ۸۵ میلیون نفر جمعیت بیش از ۵۲ میلیون نفر دارای گواهینامههای مختلف هستند. حدود ۴۰ میلیون وسیله نقلیه در کشور مورد استفاده قرار میگیرد و ۴۷ درصد این وسایل نقلیه در سن فرسودگی قرار دارند. سال گذشته ۳۵ میلیارد تردد در شهرها و ۷ میلیارد در جادهها داشتیم که میزان افزایش تردد در جادههای کشور حدود ۶ درصد بوده است. ۱۵ تا ۲۰ درصد مجروحان تصادفات رانندگی منجر به قطع نخاع میشود. تصادفات ۷ درصد به تولید ناخالص ملی لطمه میزند و ۹ تا ۱۱ درصد بودجه کشور را مصروف خود میکند.