تبریز- بازار تبریز آنلاین - نویسنده؛ نسرین رفیعی، کارشناس مسئول فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و کارشناس ارشد علوم سیاسی دانشگاه تبریز - هفته بسیج فرصت خوبی برای واکاوی تفکر بسیجی، تبیین ایثارگری ها و جانفشانیها و پاسداشت و معرفی چهره واقعی بسیجیان مخلص 8 سال دفاع مقدس برای نسل امروز و فرداست که در این دنیای پرتلاطمشبکه های اجتماعی و فضای مجازی و رسانه ها رو به فراموشی هستند.
هفته بسیج، در حقیقت فرصتی برای ارائه حرکت عظیمی است که به وسیله امام بزرگوار راحل، در این کشور پایهگذاری شد. تا بسیج هست، نظام اسلامی و جمهوری اسلامی از سوی دشمنان تهدید نخواهد شد؛ این یک رکن اساسی است. اخلاص و معنویت بسیجی و ارتباط با خدا در بسیجی، یک خصوصیت عمده است. بسیج تنها تا آن روز پیروز است که در یک دست بسیجی«قرآن» و در دست دیگرش«سلاح» باشد که این جملات ارزشمند رهبر معظم انقلابدرباره «بسیج» است.
در واقع بسیج شجره طیبه، درخت تناور و پرثمری است، که به فرمان معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران تولد یافت و در حال حاضر به عنوان ستون اصلی نظام به حساب میآید. از سویی هفته بسیج، تکریم و بزرگداشت ایثارگری ها و جانبازی هایی مردان و زنان از خود گذشته ای است، که برای عزت و سرافرازی این خطه مقدس لحظه ای تردید نکردند، نمونه بارز این شهدای شاخص، شهيد مهدی باکري، فرمانده رشيد لشکر 31 عاشورا است که این بسیجی شهید به عنوان تبلور عزت و غيرت آذربايجان و نماد هویت ایرانی - اسلامی و انقلابی مطرح است و ما هميشه به چنين اسوه بينظيري افتخار ميکنيم.
از سوی دیگر، «خدايا مرا پاکيزه بپذير» اين جمله قشنگ و عارفانه آخرين سخن از وصيتنامه شهيد باکری، سردار فاتح ميدانهای جهاد و پايداری و فرمانده لشگر ۳۱ عاشورا است که همیشه و در همه حال در یاد و خاطره دوستداران این شهید سرافراز اسلام بوده و هست. شهيد باکري به مانند تمامي فرماندهان هشت سال دفاع مقدس خصوصياتي داشت که، هيچ گاه فرماندهان دفاع مقدس، رزمندگان و حتي ديگران آنها را فراموش نمي کنند.
در وصف مقام و فضایل شهید باکری، این بسیجی واقعی بهترین جمله را فقط میتوان از منظر مقام معظم رهبری بیان کرد که ایشان در مورد این شهید سرفراز اسلام میگویند« شهید مهدی باکری، عزیزی که کمتر وقتی است که یاد گرامی او از خاطر من برود. و چهره مومن او و دل خاضع و خاشع و روح سرشار از ایمان او و از کلماتی که از این روح بر میخواست فراموش بکنم». در این راستا همچنین حضرت امام خمینی (ره) بعد از شهادت این شهید راه اسلام فرموده است:«خداوند شهید اسلام (مهدی باکری) را رحمت کند».
در کنار موارد بیان شده، بسیجی واقعی، مهندسی دقیق، فرماندهی فداکار و ایثارگر، دلاوری بی نظیر، پاسداری نمونه، سرداری عاشورایی، رزمنده ای نجیب، برادری صبور، رفیقی ایثارگر و پارسای بی ادعا، مخلص و عاشق حضرت امام خمینی(ره ) و انقلاب اسلامی و ... را میتوان از جمله ویژگی های اخلاقی و فکری این شهید غیور را اسلام برشمرد.
با اين حال، این شهید محبوب دلها بود و همه بسیجیان نیز به نوعی از وی درس زندگی آموختند، و دلیل اینکه شهید باکری یک بسیجی تمام عیار بود و به بسیجیان و بسیجی بودن خویش هم عشق میورزید، فقط کافی است نیم نگاهی به بیانات و وصيتنامه این شهید توجه داشته باشیم که معتقد بود:«وقتی با بسیجیها راه میروم، حال و هوای دیگری پیدا میکنم، هرگاه خسته میشوم پیش بسیجیها میروم تا از آنها روحیه بگیرم و خستگی ام برطرف شود. همه ما در برابر جان این بسیجیها مسئولیم، برای حفظ جان آنها اگر متحمل یک میلیون تومان هزینه – برای ساختن یک سنگر که حافظ جان آنها باشد – بشویم، یک موی بسیجی، صد برابرش ارزش دارد».
در بخشی از وصيتنامه سردار شهيد اسلام مهندس مهدي باکري فرمانده لشکر ٣١ عاشورا آمده است:« ... خدايا چگونه وصيت نامه بنويسم در حالي که سراپا گناه و معصيت و نافرمانيام. گرچه از رحمت و بخشش تو نا اميد نيستم ولي ترسم از اين است که نيامرزيده از دنيا بروم ... ».
شهيد احمد کاظمی در خصوص عروج شهيد باکري میگوید.« ... در شرايطي که مهدي باکري در جزاير مجنون در محاطره و زير آتش شديد دشمن است و علي رغم اصرار شديد قرار گاه، به مهدي مبني براينکه تو فرمانده هستي و برگرد به عقب او همچنان مي گويد بچه هايم را رها نمي کنم برگردم».
همسر شهيد باکري هم در مورد ویژگی های بارز اخلاقی او ميگويد«... در محبت و رأفت، و خروش و خشم، مصداق آيه بودند. به قول شهيد محلاتي، وي نمونه و مظهر غضب خدا در برابر دشمنان خدا و اسلام بود و خشم و خروشش فقط و فقط براي دشمنان بود؛ وي به عنوان فرمانده نمونه و با تقوا، الگوي رأفت و محبت در برخورد با زيردستان بود».
بر این اساس، حال از خود میپرسیم، چرا بسیجیان در گذشته و این روزها به عنوان نماد اقتدار، عظمت و پایداری کشورمان مطرح شده اند؟! چرا آنها با آمادگی کامل ایثار تا پای جان رفتند و جاودانه شدند؟! علی رغم آنچه گفته شد، سوال های بی شماری در این زمینه مطرح است؛ از جمله اینکه رسالت و وظيفه نسل امروز در قبال این شهدای بسیجی و در درجه نخست خانواده های معزز آنان چیست؟
به همین اعتبار، رزمندگان و بسیجیان هشت سال دفاع مقدس و این روزها شهدای مدافع حرم و امنیت کشورمان نیز با نثار جان خود و با الگوگیری از مکتب عاشورا و قیام امام حسین(ع)، موجب حفظ و احیای فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) شدند.
نا گفته نماند، اگر امروز اقتدار ملت ایران به نقطه ای رسیده که قدرت های بزرگ جهانی در برابر این ملت سر تعظيم فرود میآورند، به برکت خون همین شهدا است که باید ادامه دهنده راه و آرمانهای این شهدا، امام راحل و رهبری باشیم.