بازار تبریز آنلاین - نویسنده- شهرام شریفی؛ رئیس دفتر ریاست دانشگاه و کارشناسی ارشد شیمی تجزیه دانشگاه تبریز - 14 سال از فتنه سال ۸۸، فتنه گران علیه ملت ایران میگذرد. در واقع ملّت ایران در9 دی ماه سال 1388 با حضور آگاهانه و بیعت دوباره با آرمان های امام خمینی(ره) و مقام معظّم رهبری حماسه ای جاودان را در تاریخ انقلاب اسلامی ایران آفریدند.
در واقع شاید علت اصلی شکلگیری حماسه ۹ دی در ظاهر انتخابات ۸۸ و اعلام تقلب در انتخابات توسط کسانی بود که پیروز انتخابات نبودند. اما زمینههای اصلی شکل گیری حماسه ۹ دی، زیر سؤال بردن اصل دین، نظام مقدس اسلامی، اصل ولایت فقیه و هم چنین هتک حرمت ماه محرم و روز عاشورا بود که باعث جریحهدار شدن احساسات مذهبی مردم ایران شد که ملت ایران در 9 دی سال 1388 با خلق حماسه ماندگار خود، دشمنان قسم خورده نظام اسلامی را مأیوس کردند.
به عبارت دیگر 14 سال از خلق حماسه 9 دی توسط ملت ایران میگذرد و در واقع در نهم دیماه 1388 مردم ولایتمدار ایران اسلامی و در راس آنها در 8 دی همان سال مردم شهر تبریز حماسهای بزرگ آفریدند که نتیجه آن پایان فتنهای بود که دشمنان انقلاب اسلامی علیه ملت ایران کشیده بودند و به عبارت دیگرروز نهم دیماه برای ملت ایران، مصداق «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» بود، و از این رو یادآوری و گرامیداشت این روز یوم الله میتواند کشورمان را از بسیاری از توطئه دشمنان بی اثر و بیمه نماید.
به سخن دیگر مردم در 9 دی حماسه عاشورایی آفریدند. این روز خط بطلان بر فتنه 88 توسط ملت بود، فتنهای که با عدم تمکین در برابر قانون آغاز و به اهانت به مقدسات ختم شد و شادی دشمنان انقلاب و تلخ کامی دوستان و دلسوزان انقلاب را بهدنبال داشت.
واقعیت این است، حماسه یوم الله ۹ دی نماد اقتدار، وحدت، پایداری، عزت، استقلال و بصیرت مردمی است که تا پای جان برای حفظ اصول اسلام و آرمانهای انقلاب ایستاده اند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نقش عاشورای حسینی و محرم، در تحقق حماسه نهم دی تاکید دارند:« همانگونه که در ابتدای انقلاب، محرم به کمک این مردم آمد و امام خمینی(ره) فرمود خون بر شمشیر پیروز است، در قضایای ۹ دی هم، عاشورا به کمک ملت آمد و حماسه بزرگ و ماندگاری را خلق کرد».
مقام معظّم رهبری در خصوص حضور میلیونی مردم در این حماسه هم تاکید داشتند: «اگر صدها بار هم برای نعمت هوشیاری این ملّت سجده شکر به جای آورده شود، باز هم کم است. حماسه ای که محاسبات دشمن را به هم ریخت؛ محاسباتی که با همکاری و برنامه ریزی عده ای اقلیت در داخل از روی بغض و کینه شکل گرفته بود اما در این روز حماسی یک بار دیگر امّت اسلامی با بصیرت عمل کرد و دشمنان نظام مأیوس شدند.»
البته نباید فراموش کرد که حرکت مردم در حماسه ۹ دی، یادآور میثاق یاران امام حسین (ع) با ایشان بود. این روز نقطه عطفی در تاریخ انقلاب و برگ زریّن دیگری در افتخارات مرد و زن ایرانی به حساب میآید. روزی جشن بلوغ فکری و شخصیتی نظام اسلامی بود که طومار آشوبگران با دستان مردم همیشه در صحنه ایران، در هم پیچید و چشم فتنه کور شد.
9 دی، عاشورا بود و ایران کربلا که ندای هل من ناصر بلند نشد ولی فریاد لبیک یا حسین تا آسمان به گوش همه رسید.
با این وجود رهبر انقلاب هم در سخنان خود بارها و بارها به عوامل مهم ایجاد فتنه اشاره کرده اند چنانچه در یکی از این سخنرانی ها فرمودند:«مسئلهی نهم دی، پاسداشت آزمونهای بزرگ یک ملّت، یک مسئلهی اساسی است. آزمونهایی سر راهِ کشورها و ملّتها قرار میگیرد که در آن آزمونها گاهی خوب میدرخشند؛ مخصوص ملّت ما هم نیست، منتها برای ملّتِ ما در دوران انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب تا امروز از این آزمونها زیاد بوده است و از این درخششها هم زیاد بوده است و ملّت درخشیده که یکیاش روز نهم دی سال ۸۸ بود. یعنی حضور ملّت در عرصهی فضای عمومی و در کف خیابانها توانست یک توطئهی ریشهدار و مهم را از بین ببرد. پریروز مردم در سرتاسر کشور، آن روز را، آن حرکت را، آن قیام مردمی را گرامی داشتند؛ پاسداشت آن حرکت بزرگ و آزمون بزرگ بود که بسیار چیز لازمی است».
بدون شک بر همین اساس میتوان گفت که خلق حماسه ۹ دیماه ملت قهرمان ایران در سال ۱۳۸۸ در لبیک به منویات مقام معظم رهبری در تجدید میثاق و بیعت دوباره با آرمانهای انقلاب شکل گرفت که امروز در تقویم تاریخ رسمی کشورمان با عنوان «روز بصیرت و میثاق امت با ولایت» نامگذاری شده است.
اکنون 14 سال از عمر این میثاق بزرگ مردمی با ولایت و آرمان های انقلاب میگذرد و در همین راستا هر ساله با گرامیداشت و برگزاری آیین ها و برنامه های مختلف به دشمنان این انقلاب اعلام میکنند که ملت ایران با تمام وجود پای ایمان و اعتقادات و شعائر و هنجارهای دینی خود ایستاده اند تا شاید دشمن از این خیال خام برای براندازی نظام بیرون بیاید.