بازار تبریز آنلاین - نویسنده: بهزاد وهاب زاده؛ کارشناس معاونت دانشجویی و کارشناسی ارشد زبان وفارسی ادبیات دانشگاه تبریز- سال «مهار تورم و رشد تولید» به روزهای پایانی خود نزدیک میشود. حال اين پرسش مطرح میشود، با وجود تأکیدات، فرمایشات و تذکرات رهبری در هر سال، چه قدر مسئولان و دست اندرکاران قوه مجریه، قوه مقننه و اجرایی در پیشبرد برنامه های خود به این مسایل توجه میکنند و فرمان رهبری را در مسیر تحقق آن قرار میدهند؟
بر این اساس، بايد توجه داشته باشيم؛ نامگذاری همه سالها از سوی مقام معظم رهبری بر اساس نياز روز جامعه کشورمان تعيين میشود و ایشان به ویژه در دهه اخیر در پیام های نوروزی خود بر مسئله اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید با توجه به نیاز جامعه تاکید ویژه ای داشته اند.
از سویی در سالی که به نام مهار تورم و رشد تولید از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، یکی از وظایف مهم و ماموریت دولت و سایر قوا و حتی مردم این است که در راستای تحقق شعار سال در مسیر توسعه و پیشرفت کشور در عرصه های ملی، منطقه ای و فرامنطقه ای از هیچ نوع تلاش دریغ نکنند.
نکته مهم دیگر اينکه، تحريمهای اسکبار جهانی عليه ملت ايران در طول چند دهه اخير موجب گرديده زيرساختهای مناسبی در کشورمان برای رشد توليد ملی فراهم شود و به یقیین در این زمینه حالا این فرصت پیش آمده که ملت ایران با توکل به خداوند متعال و با تیکه بر داشته ها و شناسی ظرفیت های کشورمان، بار دیگر دشمنان اسلام و ایران را ناکام بگذارند.
افزون بر آنچه گفته شد، در این خصوص همچنین بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان برای ریل گذاری در جهت تحقق راهبرد مورد نظر مقام معظم رهبری در زمینه حمایت از صنایع و ایجاد تولید و اشتغال در کشور بر این باور هستند، که هنوز دست اندرکان و مسئولان که دارای سایق و برنامه ریزی های مختلفی دارند، برای تحقق برنامه اقتصاد مقاومتی در کشور که تولید و اشتغال ملی هم در این مجموعه قرار دارد، به فهم و درک مشترکی بر سر این مفهوم دست پیدا نکرده اند. این فعالان حوزه اقتصادی واردات کالاهای بی کیفیت، نبود نظارت کافی، نفوذ گروههای مافیایی در برخی مراکز، نبود روشها و ساختار مناسب برای اجرای دقیق سیاستهای اقتصادی، جذبسرمایهگذاران،بخشینگری در مسائل اقتصاد، نبود آمایش سرزمینی، نگاه سلیقه ای به مسئله اقتصاد و ... را از دیگر مسایلی و چالش های عنوان میکنند که سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید کشور قرار گرفته که ضروری است سه قوه به مسایل توجه داشته باشند.
در این برهه، بدون شک توجه به منویات رهبر انقلاب در خصوص چگونگی رونق تولید و ایجاد اشتغال در کشور که در ابتدای سال نیز از مسئولان خواستند که در راستای متمرکز شدن به مبحث اقتصاد مقاومتی به ابعاد مهم آن نیز یعنی به بعد تولید داخلی و اشتغال و عمدتاً اشتغال جوانان؛ توجه ویژه ای صورت گیرد، چرا این مسائل جزو مطالبات مقام معظم رهبری و مردم از مسوولان است.
حال اين پرسش مطرح میشود، با وجود تأکیدات، فرمایشات و تذکرات رهبری در هر سال، چه قدر مسئولان و دست اندرکاران قوه مجریه، قوه مقننه و اجرایی در پیشبرد برنامه های خود به این مسایل توجه میکنند و فرمان رهبری را در مسیر تحقق آن قرار میدهند؟
بنابراین میتوان گفت، طبق فرمايشات رهبر معظم انقلاب بخش مهمی از جهاد اقتصادی مسئله توليد ملی است که اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی و برنامهريزی درست مسئولان بتوانند مشکل توليد داخلی را حل کند، بدون ترديد بر چالشهايی که دشمن ايجاد میکند غلبه خواهند کرد.
در همین راستا، ناگفته نماند مقام معظم رهبري در سالهاي اخير در نامگذاريهايشان براي سالها و همچنین در سخنان خود بارها بر مساله « تحريمهای دشمن » و «جنگ اقتصادي» که استکبار جهانی در راستاي مقابله با پيشرفتهاي کشورمان در پيش گرفتهاند، تاکيد کرده و راهکارهاي مقابله با آن را نيز بارها گوشزد کردهاند.
نکته مهم دیگر اينکه، تحريمهای اسکبار جهانی عليه ملت ايران در طول چند دهه اخير موجب گرديده زيرساختهای مناسبی در کشورمان برای توليد ملی فراهم شود، نکته مهمتر اینکه به یقیین با فرصت پیش آمده دست اندرکارن و مسئولان و حتی ملت ایران با توکل به خداوند متعال و با تیکه بر داشته ها و ظرفیت های کشورمان، به راحتی میتوانند بار دیگر دشمنان اسلام و ایران را در عرصه جنگ اقتصادی ناکام بگذارند.
به بیان دیگر، درست است که در سال های گذشته در اثر تحریم های فلج کننده و سختگیری دشمنان بر نظام جمهوری اسلامی، ملت ایران فشار های زیادی را تحمل کردند، ولی در میدان عمل ثابت شد این ملت ایران بود که با صبر و استقامت پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی میکنند و انشاءالله آثار و نتائج آن را در آینده نزدیک خواهیم دید. بسیار واضح است امروز استکبار جهانی از تحقق شعار «ما میتوانيم» که نمود همت و غيرت ايرانيان است عصبانی شده و در این خصوص با ترفند های مختلف در صدد ضربه زدن به این نظام است.
درکل بايد يادآور بشويم، در این شرایط وظیفه مردم و مسئولان در سال«مهار تورم و رشد تولید» این است که با جدیت تمام، خدمت رسانی، ایجاد هماهنگی و وحدت میان سه قوه در مهار تورم و رشد تولید در وسط میدان باشند و ضمن حمایت از انقلاب و اسلام در تحقق افق روشن ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری بيش از بيش تلاش نمايند.
با این حال، با توجه به نظرات و دیدگاه های که متخصصان و کارشناسان این حوزه اعلام میکنند، مسئولان و دستاندرکاران ذی ربط در این امر در جریان باشند، با دادن تعرفه های کم به یک کالا و به خصوص با واردات بی رویه نمیتوان به تولید و اشتغال کشور کمک نمود، چرا که این گونه اقدامات غیر کارشناسانه به هیچ وجه به نفع تولید داخلی و مصلحت کشور نبوده و نخواهد بود.